De gezichten achter Jobtimiser:
Jan Veerman

Jan Veerman, Jobtimiser

Wanneer je aan een ATS denkt, denk je waarschijnlijk vooral aan een computergestuurde tool en de gemakken die het je biedt. Dat er achter al deze geautomatiseerde technieken ook daadwerkelijk levende mensen zitten, zou je daarin bijna vergeten! We mogen dan een passie voor software en techniek hebben, dat betekent niet dat wij bij Jobtimiser geen waarde hechten aan persoonlijk contact met onze klanten. Integendeel, we vinden het fijn om snel met je te kunnen schakelen en werken graag aan een lange termijn samenwerking. Uiteraard is het daarin fijn als wij niet alleen weten wie jij bent, maar jij ook wie wij zijn. Daarom zullen we ons in een paar losse artikelen afzonderlijk aan je introduceren. 

Waar je in de vorige post kennis kon maken met Derk Dumbar, is vandaag de beurt aan Jan Veerman, mede oprichter van Jobtimiser. Met zijn achtergrond in de financiële wereld is hij binnen Jobtimiser de man van de cijfers. Waar komt zijn passie voor software vandaan en wat is zijn kijk op de recruitment wereld van vandaag de dag?

Kan je jezelf in één zin omschrijven? 
“Ik zou mezelf omschrijven als een team player met doorzettingsvermogen die veel plezier beleeft aan het bedenken en oprichten van nieuwe initiatieven.”  

Hoe ben je met een financiële achtergrond in de wereld van software beland? 
“Naast het runnen van mijn accountantskantoor, ben ik jaren actief geweest in de low price fitness branche. Een wereld waar tot 2005 maandprijzen van 40 euro of hoger gebruikelijk waren. Wij zijn toen gestart met het aanbieden van fitness voor minder dan tien euro per maand. Daar bleek een grote behoefte aan te zijn. Vanaf dat moment was mijn interesse gewekt in het zoeken naar mogelijkheden om dure producten of diensten tegen een betaalbaar tarief aan te bieden, waardoor het voor iedereen bereikbaar wordt. Zo inspireerden ook de wereld van ATS systemen ons om een goed en betaalbaar systeem te maken voor een grote doelgroep.”  

Hoe komt jouw financiële inslag van pas binnen Jobtimiser? 
“Bij het opzetten van een bedrijf en het verder laten groeien is een financieel solide basis van groot belang. Je moet in alle fases weten hoe je ervoor staat, anders kun je ook aan je succes ten onder gaan. Binnen de bedrijven die ik in diverse samenstellingen hebben opgezet is, naast het gezamenlijk uitwerken van het concept, de financiële kant dan ook altijd het onderdeel waar mijn eindverantwoordelijkheid ligt. Zo ook binnen Jobtimiser.”

Is de recruitment wereld volgens jou veranderd in de laatste jaren en hoe speelt Jobtimiser hierop in? 
“Toen wij in 2010 begonnen, kregen we nog wel eens het verzoek of we ook een tool hadden om van medewerkers af te komen. De financiële crisis liep toen op haar einde. In de loop van de jaren zijn de tekorten aan goede medewerkers in bijna alle branches opgelopen. Wij kunnen hier ons steentje aan bijdragen door ervoor te zorgen dat bedrijven eenvoudig publicatiekanalen kunnen selecteren waarmee zij toekomstige medewerkers kunnen bereiken.”

Waarom zou ieder bedrijf – ongeacht de grootte – volgens jou een ATS moeten gebruiken? 
“Het gaat minder om de grootte van een bedrijf, maar meer om het verloop. Als je één keer per jaar een vacature te vervullen hebt, is een ATS niet noodzakelijk. Al kun je Jobtimiser wel maandelijks opzeggen en eenvoudig weer activeren. Maar als je jaarlijks zo’n vijf á zes personeelsleden moet aantrekken, vanwege groei of vervanging, dan is het zeer nuttig om een tijdbesparend systeem te hebben en bovenal een systeem dat je selectieproces kwalitatief verbetert.”

Wat is je grootste ambitie? 
“Jobtimiser is gemaakt om ook buiten Nederland te kunnen functioneren. Het zou geweldig zijn een Europese tool te worden dat bedrijven helpt hun werving te vergemakkelijken en te professionaliseren. Maar eerst en vooral Nederland overtuigen, dat is namelijk al boeiend genoeg.” 

Waarin onderscheidt Jobtimiser zich volgens jou van andere ATS’en? 
“We verslaan onze concurrentie op het gebied van transparantie, gebruiksgemak en prijs. Daarnaast luisteren we goed naar onze klanten en proberen we ons ATS aan de hand hiervan continu te innoveren en te verbeteren.”   

De voordelen van Jobtimiser zelf ervaren? Neem contact met ons op!