De gezichten achter Jobtimiser:
Derk Dumbar

Derk Dumbar, Jobtimiser, ATS

Wanneer je aan een ATS denkt, denk je waarschijnlijk vooral aan een computergestuurde tool en de gemakken die het je biedt. Dat er achter al deze geautomatiseerde technieken ook daadwerkelijk levende mensen zitten, zou je daarin bijna vergeten! We mogen dan een passie voor software en techniek hebben, dat betekent niet dat wij bij Jobtimiser geen waarde hechten aan persoonlijk contact met onze klanten. Integendeel, we vinden het fijn om snel met je te kunnen schakelen en werken graag aan een lange termijn samenwerking. Uiteraard is het daarin fijn als wij niet alleen weten wie jij bent, maar jij ook wie wij zijn. Daarom zullen we ons in een paar losse artikelen afzonderlijk aan je introduceren.

Waarin je in de vorige post kennis kon maken met Jeroen van Doorn, richten we vandaag de spotlight op Derk Dumbar, het creatieve brein achter Jobtimiser en tevens mede eigenaar.

Kan je jezelf in één zin omschrijven?
Ik ben niet zo van “go with the flow”  maar zwem liever stroomopwaarts om bij de bron te komen.” 

Hoe ben jij met een achtergrond in de grafisch vormgeving en media in de wereld van software beland?
Nou, dat is niet zo raar. Vóór mijn studie grafische vormgeving aan de KABK in Den Haag heb ik interaction design gestudeerd op de HKU in Hilversum. Daar is mijn fascinatie voor interface design ontstaan. Daar waar programmeurs het vaak laten liggen, schep ik graag orde in de digitale chaos. Form follows function is daarin mijn motto. Ga niet versieren waar het niet nodig is. We krijgen dagelijks al genoeg digitale drek op ons netvlies.”

Hoe komen jouw creatieve ideeën van pas binnen Jobtimiser?
“Het ‘anders’ denken zorgt regelmatig voor discussie binnen de groep wat kan resulteren in oplossingen die in eerste instantie misschien niet zo bedacht zouden zijn. Iets wat voor een programmeur totaal logisch is, is dat niet altijd voor een gebruiker.”

Waarom zou ieder bedrijf – ongeacht de grootte – volgens jou een ATS moeten gebruiken?
Ik zeg altijd: Ik koop liever tijd dan een Bentley. We leven in een tijd waarin er steeds meer van je verwacht wordt. Met een ATS – en dan Jobtimiser in het bijzonder – bespaar je gewoon veel tijd, doordat processen erg versimpeld zijn. Ik zou daarom iedereen willen uitnodigen om het twee weken gratis te proberen.”

Wat is je grootste ambitie?
“Jobtimiser hét ATS van Nederland en vervolgens de rest van Europa maken. “

Waarin onderscheid Jobtimiser zich volgens jou van andere ATS’en? 
“Gebruiksgemak en helderheid. Vacatures opmaken, plaatsen en afhandelen binnen één systeem op een manier dat mijn moeder van 80 het ook nog kan begrijpen. Ook de prijs is onderscheidend. Voor nog geen 60 euro per maand kan je alleen of met je team onbeperkt gebruik maken van ons systeem, in één klik je vacatures plaatsen op meerdere gratis vacaturebanken en krijg je tot wel 25% korting bij het betaalde vacaturebanken.”

De voordelen van Jobtimiser zelf ervaren? Neem contact met ons op!