De gezichten achter Jobtimiser:
Jeroen van Doorn

Jeroen van Doorn, jobtimiser, ATS

Wanneer je aan een ATS denkt, denk je waarschijnlijk vooral aan een computergestuurde tool en de gemakken die het je biedt. Dat er achter al deze geautomatiseerde technieken ook daadwerkelijk levende mensen zitten, zou je daarin bijna vergeten! We mogen dan een passie voor software en techniek hebben, dat betekent niet dat wij bij Jobtimiser geen waarde hechten aan persoonlijk contact met onze klanten. Integendeel, we vinden het fijn om snel met je te kunnen schakelen en werken graag aan een lange termijn samenwerking. Uiteraard is het daarin fijn als wij niet alleen weten wie jij bent, maar jij ook wie wij zijn. Daarom zullen we ons in een paar losse artikelen afzonderlijk aan je introduceren. 

De eer om het spits af te bijten is hierin aan Jeroen van Doorn, mede oprichter van Jobtimiser. Wil je meer weten over de mogelijkheden die Jobtimiser jouw bedrijf kan bieden? We gaan graag met je in gesprek!

Kan je jezelf in één zin omschrijven?
“Dat laat ik liever aan anderen over, maar als het dan toch echt moet een paar kernwoorden: gedreven maar pragmatisch, klantgericht en toch eigenzinnig, communicatief vaardig.”

Hoe is Jobtimiser ontstaan?
“Jobtimiser is een doorontwikkeling van Yoomy, dat een portaal voor zowel werkgevers als werknemers was. Door de enorme hoeveelheid aan functionaliteiten en de verouderde techniek was Yoomy slecht te onderhouden. Daarom hebben we besloten met Jobtimiser een nieuw product op de markt te zetten, waar gebruikersgemak en eenvoud centraal staan.”

Uit welk werkveld kom je oorspronkelijk?
“Ik heb HIO (HTS Informatica) aan De Maere in Enschede gedaan en ben sindsdien altijd werkzaam geweest in de ICT. Eigenlijk ben ik vrijwel mijn gehele carrière zelfstandig ondernemer geweest (afgezien van een aantal jaar bij een groot accountants/advieskantoor). Hierdoor heb ik bij een groot aantal verschillende bedrijven en overheden werkzaamheden uit mogen voeren.”

Heb je altijd al een passie voor software en techniek gehad?
“Eigenlijk wel, op heel jonge leeftijd was ik al aan het programmeren. Toen ik een beroepskeuze moest maken was de keuze tussen de advocatuur, journalistiek en informatica, dat is dus de HIO geworden. Door de jaren heen verandert wat je doet wel, tegenwoordig ben ik meer bezig met “informatiseren”: partijen helpen ICT op de juiste manier binnen de organisatie in te zetten.”

Wat is je grootste ambitie?
“Persoonlijk heb ik niets met het woord ambitie. Ik vind het belangrijk dat werk inhoudelijk leuk en uitdagend is, in een omgeving die je stimuleert. Als je met tegenzin naar je werk gaat, moet je zo snel mogelijk iets anders gaan doen. Met Jobtimiser hoop ik wel te groeien tot één van de grootste ATS’en op de markt, waarbij we onze oorspronkelijke filosofie niet moeten verlaten.”

Waarin onderscheid Jobtimiser zich volgens jou van andere ATS’en?

“Het belangrijkste is denk ik de eenvoud van gebruik. We hebben heel goed gekeken naar hoe binnen het wervings- en selectieproces gewerkt wordt en ondersteunen daar de drie belangrijkste onderdelen van: het opstellen van een vacature, het publiceren van de vacature en het afhandelen van de sollicitanten. Daarbij zijn we met onze prijsstelling erg competitief.”

De voordelen van Jobtimiser zelf ervaren? Neem contact met ons op!