Hoe je makkelijker sollicitanten kunt beoordelen

Voor bedrijven die geen gebruik maken van een Applicant Tracking System (ATS) is het communiceren over sollicitanten met betrokkenen nogal omslachtig. Sollicitaties komen dan vaak via e-mail bij één persoon binnen. Deze persoon moet vervolgens de gegevens verspreiden naar alle collega’s die betrokken zijn bij de beoordeling van de sollicitant. Deze persoon is vaak ook verantwoordelijk voor de volledige administratieve afhandeling die samenhangt met de beoordeling van de sollicitant. Het gevolg is een onoverzichtelijke hoeveelheid e-mails tussen alle betrokkenen. Het inzicht over het sollicitatieproces ontbreekt vaak volledig bij collega’s. Vragen als “Wat is de status van de sollicitatie?”, maar ook “Hoe hebben mijn collega’s beoordeeld?” zullen je waarschijnlijk niet vreemd voor komen. Het gebrek aan overzicht en duidelijkheid leidt tot een inefficiënt en tijdrovend sollicitatieproces.

Jobtimiser helpt je dit proces te verbeteren door standaardisatie en inzicht in je sollicitatieproces. Je hebt per slot van rekening wel wat beters te doen!

Jobtimiser toont je alle sollicitanten in één grafisch overzicht dat gebaseerd is op alle stappen binnen het sollicitatieproces. Door middel van een eenvoudige drag & drop kan jij een sollicitant verplaatsen naar de volgende stap binnen je proces. Als je met meerdere collega’s een sollicitant wil beoordelen dan kan je je collega’s heel eenvoudig aan het team toevoegen. Of het nu het beoordelen van de sollicitant is óf het plaatsen van opmerkingen, iedereen kan vervolgens meedoen aan het sollicitatieproces. Daarnaast zijn jouw acties voor je hele team inzichtelijk. Wel zo handig.

Als je klaar bent om voor een sollicitant te kiezen, dan kan Jobtimiser de overige sollicitanten een afwijzingsmail sturen. Met één druk op de knop naar alle sollicitanten, maar natuurlijk ook gepersonaliseerd naar de individuele sollicitant.